fredag 20 januari 2012

Italienska köttbullar - en lady och lufsen middag

Herr Backa erbjöd sig att laga denna goda middag....hur svårt kan det vara med lite köttbullar ? Jag hade väl inte kanske i detalj berättat om receptet han skulle laga men lagt fram receptet och ja han skulle fixa lite pasta......alltså det är inte mycket jobb men tar tre timmar innan det är klart. Nu läste han inte receptet riktigt så där noga så när hungern slog till svängde han ihop tomatsåsen....???!!!! 
Marie vet du att den jävla såsen ska kokas i enochenhalvtimma ??? 
Mutter Mutter......Hungern river och när han kommer till köttbullar ropar han att några j-la köttbullar i vindruvsstorlekar kommer det ialla fall inte bli,,,,,
sedan två timmar senare en lugn och avspänd Herr Backa bjuder på den godaste pastarätt jag någonsin ätit. Och efter idel lovord säger han...det var ett ganska enkelt recept....kan han nog göra någon mer gång....
Inte jättemycket jobb men för att dom härliga smakerna ska göra sin rätt tar det tid att koka...vågar ni prova ?
Italienska köttbullar i tomatsås
500 gram nötfärs
1,25 dl ströbröd
2 ägg
1 tsk finhackad vitlök
1,25 dl riven prmesanost
2 msk finhackad bladpersilja
1 tsk salt
svartpeppar
2 msk olivolja
Tomatsås
1 msk olivolja
2 hackade vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
4 burkar krossade tomater
salt och svartpeppar
5 färska basilikablad hackade
2 msk socker
1 dl rödvin
Sås: Fräs vitlöken i olja i en kastrull och fräs den gyllene. Rör ner purén och fräs en minut. Tillsätt tomater vin socker basilika och kryddor.Koka upp såsen och låt den sjuda på svag värme i en och en halv timma. Smaka av ed kryddor. Tillsätt vatten om den blir för tjock.
Blanda alla ingredienser till köttbullar förutom oljan till en smet. Och rulla små bullar som en vindruva. ( det är här min man bröt ihop)  Hetta upp oljan och stek dom runt om. Lägg i tomatsåsen och sjud i en halvtimma. Servera med spagetti MUUUUUMMMMMSSSS!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar