fredag 13 januari 2012

Chokladkolapaj

Fredagsmys kanske?
10 portionspajer 
1 burk kondenserad mjölk sötad
ta av pappret på burken och ställ i en kastrull fyll påmed vatten så det täcker och koka i 4 timmar.Kolla hela tiden så att vattnet täcker. Ta upp burken och låt svala av och öppna och du har en len härlig kola.
15 digestivekex
1/2 dl kakao
1 krm salt
2 krm kanel
2 krm kardemumma
1 msk strösocker
125 gram smält smör
smula kexen och blanda ihop allt och tryck ut i 10 st aluminiumformar och ställ kallt.

Chokladtryffel
100 gram mörk choklad 70%
1 dl vispgrädde
hacka chokladen och värm den med vispgrädden på svag värme tills det smälter. Låt svalna i kyl

Alla momenten kan förberedas men lägg 1 msk kola och 1 msk tryffel i pajen innan servering och om man vill en liten klick vispgrädde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar