torsdag 19 januari 2012

Pasta Delizie

hittade en jättefin matblogg mitt skafferi där dettagoda  recept har tillagats och är lånat ifrån.
Pasta Delizie
2-3 portioner
6 färska lasagneplattor 125 gram
1 zuchini
1 msk olivolja
1 tsk salt
150 gram ementhalerost
150 gram kokt skinka i tunna skivor

Tomatsås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2/4 dl olivolja
1 konservburk plommontomater
1/2 tsk salt
2 krm strösocker
1 krm svartpeppar
(snabbvariant är att köpa färdig tomatsås med vitlök)

Bechamelsås
2,5 mask vetemjöl
2,5 msk smör
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 krm muskot
Tomatsåsen: hacka löken och vitlöken och fräs i olja i tre minuter. Tillsätt resten och koka upp. Låt sedan sjuda under lock i 15 minuter.Passera till en slät sås eller kör med mixerstaven....
Sätt ugnen på 225 grader. Hyvla zuchinin med en osthyvel på längden. Fräs den lätt i oljan och salta. Låt svalna. Bechamelsåsen: Smält smöret och rör ned mjölet och vispa ner mjölken och krydda. Låt sjuda på svag värme tills den tjocknar. Fördela skinkan zuchinin och 2/3 av den rivna osten på lasagneplattorna. Rulla ihop från kortändan och dela i mitten eller i tre delar. Häll tomatsåsen i en ugnsform och ställ rullarna tätt. Avsluta med bechamelsåsen och riven ost. Gratinera i ugnen ca 15-20 minuter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar