fredag 6 augusti 2010

Sugen på varmt tunnbröd!

Ska baka tunnbröd i helgen här kommer mitt favoritrecept från ica.se.
25 g jäst
75 g smör
7 dl mjölk
1/2 dl socker
1 tsk stött fänkål
1 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
1 tsk hjorthornssalt
10-11 dl vetemjöl
Smält smör och värm mjölken till 37 grader. Häll över jästen och rör tills den löses upp. Tillsätt resten (spara lite av vetemjölet tills utbakningen) och knåda tills degen är smidig. Jäses i 40 minuter under duk. Dela degen i 20 bitar och rulla till en boll som sedan ska kavlas ut i mjöl till en tunn kaka. Gräddas i varm stekpanna ca 2 min på varje sida. Om du inte ska äta upp dom direkt så ska dom svalna under duk.
Tips ät dom varma med smör och finhackad rödlök och riven ost som smälter när det rullas in ....vips en delikatess!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar