Hur firar ni fars dag ?
Vi brukar äta en middag tillsammans och något paket....
Här en kryddstark och smakrik kycklingrätt
Kycklingrullar med mango chutney och kryddig couscos
600 g kycklingfilé
1 dl mango chutney
10 salladslökar
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 dl lätt creme fraich
1,5 msk kycklingfond
Dela filéerna längs med så det blir tunna skivor. Salta och peppra och bred på lite chutney. Lägg en vårlök på och rulla ihop kycklingen och lägg med skarven ned i smord form. Blanda vitlök fond och creme fraich och häll över. In i ugn 30 min i 200 grader tills kycklingen är klar.
Couscous
5 dl kallt vatten
4 dl fullkorns couscous
1 msk kycklingfond
blandas och får stå och dra minst 10 minuter.
1 tsk curry
0,5 tsk salt
2 msk olivolja
1 klick smör
fräses i stekpanna och tillsätt sedan couscousen och vänd runt tills den är varm och stekt.
Lägg couscousen på en tallrick strö över
0,5 dl granatäppelkärnor
1 dl bladspenat
M U M S !
Chokladfondant med kardemumma
100 gram smält mörk choklad
100 gram mjukt smör
1/2 dl socker
3 ägg
0,5 dl vetemjöl
1,5 tsk krossade kardemummakärnor
1 krm salt
vispa ihop smör och soker till fluffig smet. Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt med mjöl kardemumma salt och sit rör i chokladen. Fördela i 4 stadiga muffinsformar. Ugnsbakas i 200 grader längst ned i ugnen 10 minuter. Den ska vara lite dallrig. Vila en liten stund och ta ur formen och servera med lite grädde. Har du gjort rätt ska chokladen vara lite rinnig i kärnan.
G R A T T I S A L L A P A P P O R !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar