torsdag 1 november 2012

Alice gratinerade Fläskfilé med paprika och chili

Det är verkligen fint ute när frosten kommer
och det är en kall och stilla morgon. Man får stanna upp och njuta en liten stund innan man skyndar till bussen.
Så här lyxigt gott blir man serverad en dag efter jobbet....

600 gram fläskfilé
400 g broccoli
1 röd paprika
2 färska tomater
salt svartpeppar
sås:
12 st champinjoner
2 dl creme fraiche paprika och chili
2 msk smör
o,5 dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk kalvfond
o.5 tsk salt
0,5 tsk grovmalen svartpeppar
Lägg broccolin i mindre bitar i en smord ugnsform. Skär filén i skivor och stek den på båda sidorna salta och peppra och lägg i formen.
Dela tomaten och paprikan i små bitar och strö över. Skiva champinjonerna och stek dom i smör.pudra över mjölet och rör ner mjölken. Tillsätt creme fraichen fonden och krydda. Låt puttra ihop någon minut och häll över gratängen. Gratinera i ugnen 225 grader i ca 20 minuter
TACK FÖR TIPSET ALICE!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar