söndag 20 januari 2013

Murres fläskfilégryta

Såg i en tidning att man kunde använda sina utslagna tulpaner en gång till. 
Så det var jag tvungen att prova. Ta en plastlåda och häll i ca 2 cm vatten. 
Bryt tulpanerna och arrangera dom som du vill ha = mönstret.
Frys in och sedan fyller du på med vatten så att det täcker tulpanerna och frys igen.
Varför man inte fryser allt på en gång ? Tulpanerna flyter upp....jag testade....Fint blev det tycker jag...
Lördagen bjöd på ett kallt men fantastiskt väder. 
.....och fem vackra hjortar i trädgården....
 
Vi gjorde en köttgryta med pasta till middag som hamnar under familjen Taxéns favoriter.
Murres filégryta
600 gram fläskfilé i strimlor
1 gul hackad lök
1 grön hackad paprika
1 gul hackad paprika
250 gram skivade champinjoner
1 msk sambal oelek
2 msk soja
1 buljongtärning 
4 dl vatten
0,5 dl grädde
salt och peppar
tagliatelle
Stek lök paprika och champinjoner. Salta och peppra. Stek sedan filén så den får färg salta och peppra.
Smula över buljong lägg i sambal soja och vatten och låt koka sakta i 20 minuter. Mot slutet häll i grädde. Om såsen är för lös red av den med lite maisena. Koka pastan och servera med riven parmesan.

1 kommentar: