onsdag 30 januari 2013

Indonesisk filégryta

Bra vardagsmat med smak och allt i ett passar bra en vardagskväll
4 portioner
70 g glasnudlar
1 gul lök
margarin
2 dl gröna linser
1 msk curry
1 msk spiskummin
1 tsk gurkmeja
400 g fläskfilé
6 dl hönsbuljong
2 morötter
1 liten purjo
2 msk färsk riven ingefära
2 tsk salt
1/2 krm kajennpeppar
Lägg nudlarna i vatten eller koka enl förpackningen
Hacka den gula löken och lägg en klick margarin i en gryta. Fräs lök gröna linser curry spiskummin och gurkmeja några minuter. Strimla fläskfilén och låt fräsa med i grytan några minuter. Tillsätt hönsbuljongen och låt koka i ca 20 minuter.Strimla morötterna och purjon och låt koka med när det är 10 minuter kvar. Krydda med ingefära kajenn och salt. Lägg i nudlarna. S E R V E R A !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar