onsdag 16 januari 2013

Kycklingfilé med parmaskinka och parmesan



Äta ute i all ära men när man varit på semester några veckor är det gott med hemlagad mat.
Kyckling är denna familjs favorit så det fick det bli.

4 kycklingfiléer
4 skivor parmaskinka
100 gram parmesanost riven i flagor
färsk timjan
salt och peppar
Stek kycklingen runt om och salta och peppra. Lägg ut skinkan och lägg en hög parmesan mitt på samt en kvist timjan. Lägg på filéen och rulla skinkan runt och lägg skarven ner i smord form. Ugnsbakas i 175 grader ca 20 minuter tills dom är färdiga

Grönsaksröra:
2 schalottenlökar finhackade
1 st vitlöksklyfta finhackad
250 g coctailtomater halverade
1 paprika valfri färg
100 g färska champinjoner i skivor
2 tsk tomatpuré
0,5 citron saft och rivet skal
2 msk vin
salt peppar
en gnutta socker
+ mer vatten om den blir för "torr"
Fräs löken och tillsätt grönsakerna salta och peppra.
Tillsätt purén citron socker och vin och låt småputtra 15 minuter.
Smaka av med mer kryddor om det behövs.

Koka pasta

M U M S !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar