Vi blev bjudna på denna paj när vi var i Florida.
Den kommer från Key West där dom tydligen odlar en speciell lime som är lite sötare
som heter keylime men det funkar utmärkt med vanlig lime.
Väldigt mumsig och den gjorde Micke till oss. Receptet hittade han hos Leila Lindholm.
Key Lime paj
Kexbotten
200 g digestivekex
100 g smör
Fyllning
400 g kondenserad mjölk sötad
4 st äggulor
5 limefrukter skal och saft
till servering vispad grädde
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen till smulor och tillsätt smält smör. Tryck ut blandningen i en pajform och grädda i ugnen 10 minuter. Låt svalna.
Blanda kondenserade mjölken med äggulor rivet limeskal och limesaft. Låt smeten stå och dra åt sig smak minst 30-60 minuter. Sila bort limeskal i finmaskig sil. Fyll skalet med smeten och ugnsbaka ca 17 minuter. Låt svalna och servera med grädde. Om pajen får vila över natten i kylskåp är det lättare att skära fina bitar. Denna blir det nog på nästa kalas....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar