Botten
2 dl kokosflingor
75 gram smör
150 gram chokladcockies
Fyllning
5 blad gelantin + 2 msk citronsaft
2 dl vispgrädde
200 gram philadelfiaost
2 dl matyoughurt
1,5 dl florsocker
1,5 tsk vanilsocker
250 gram mangopuré barnmatsburk
Rippel
1 blad gelantin
125 gram mangopuré
Rosta kokosen i torr stekpanna. Smält smöret och krossa kakorna till fina smulor.
Blanda ihop allt och lägg ett bakplåtspapper på botten och spänn fast med hjälp av fomens sidor
och tryck ut smulorna. Lägg gelantinbladen i blöt. Vispa grädden och tillsätt osten till en slät konsistens. Vänd ner youghurten florsockret och vaniljsockret. Ta upp 5 gelantinblad och smält dom på svag värme i kastrull tillsammans med citronsaften. Vänd ner det i mangopuréen och sedan i gräddsmeten. Bred ut smeten jämt i formen. Smält det sparande gelantinbladet på svag värme i några matskedar mangopuré och rör ner resten av mangon.Ringla över tåtan och ställ in tårtan i kylskåpet minst tre timmar. Skär med fuktad kniv runt kanten och lossna kanten. Dra bort smörpappret och lägg på ett fint fat.
Så gott det låter, ska jag testa att baka i sommar!
SvaraRaderadet var en fräsch och smaskig tårta lycka till
SvaraRadera