tisdag 26 juni 2012

Dublin Westlifes avskedskonsert

11 dagar innan konserten köpte vi biljetter
4 dagar fyllda av shopping fika och historia och väntan på konserten
Fina Julia på Grafton Street som hade rea överallt...aj aj hennes budget sprack första timmarna....
Dublin var en charmig stad med mycket genuina hus och fina handmålade skyltar framför butikerna.
Mycket shopping kräver fika och vila för fötterna. Bäst kaffe hade Starbucks med den största shortbread cookie jag sett, men gudomligt kaffe det har dom. Dom har ett stort restaurangdistrikt temple bar som sjuder av livemusik restauranger och mysiga pubar. Två favoriter fick vi. Första var en irländs restaurang där vi serverades en potatispannkaka med biff och en pepparsås låter kanske inte som en höjdare men det var det... Nummer två var fish and chips på en ombyggd bank häftig miljö med pianoklink. Maten var supergod speciellt fastnade vi för en gröna ärtröra helt otippat.......
St Patricks katedral var helt fantastiskt med alla fina mosaikgolv och fönster. Mycket i dublin härstammade från vikingatiden och  medeltiden så också denna katedral med rustningar och countyflaggor och en rymd som tog andan ur mig. Alla kända poeter var begravda här men tyvärr var vi inte så pålästa på dom.

Vi bodde vid St Stephens Green som låg på södra sidan av Liffeyfloden. Nära till shopping temple Bar och sevärdigheter helt Perfekt.Norra sidan var lite ruffigare och stökigare. St Stephens Green är Dublins gröna Lunga stort parkområde runt Parken stod det hundratals konstnärer och målade och sålde.
På fredagen åkte vi buss ut till Croke Park på kvällen för att kolla arenan och tjuvlyssna lite på första konserten. Lördag kväll var det dags för Westlifes sista konsert.  Det visade sig att vi fått jättebra biljetter precis ovanför vipläktaren med fri sikt. Vilken tur, publiken skrek när det kom ut folk ur vip det var tydligen fruar föräldrar och inbjudna kändisar...vi såg bra men kände inte igen så många......Julia fler än mig.

Julia filmade Jedward som var ett av förbanden. The Wanted var ett annat och sedan......
WESTLIFE
alltså när 86 000 sjunger med från strof nummer 1 till sista då är det stämning på arenan.
 Helt magiskt ! Halva konserten kom från stora scenen

Och andra halvan gick dom ut mitt i publiken och körde resten.
Som Shane sa " tack alla som kommit för att se alla konserter nu är det våran tur att komma till er"
Ni kan tänka jublet......

har lyckats ladda upp några filmer från min telefon på youtube här är en av dom If I let you go
Bye Bye Dublin I´m comming back soon !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar