onsdag 20 juni 2012

Alice blåbärsbullar med vit choklad

 50 g jäst
0.5 tsk salt
1.5 dl strösocker
100 g smör
5 dl mjölk
ca 13 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke  och smält smör och värm mjölken till fingervarmt. Lägg i socker och salt och lös upp jästen med mjölkblandningen. Häll i vätskan och arbeta in mjölet- Arbeta ihop en smidig deg. Låt jäsa under duk i 1 timme.
Fyllning:
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
400 gram blåbär
200 gram rumstempererat smör
150 gram vit choklad riven ( 50 gram strös över de varma gräddade bullarna)
Dela degen i två delar och kavla ut till en rektangel 30 x 50 cm.
Strö sockret över bären. Bred hälften av smöret över degen och fördela hälften av bären och hälften av rivna chokladen ovanpå. Rulla ihop längs lånsidan och skär den i 2 cm tjocka skivor och ställ i papperformar på plåt. Jäs under duk i 30 minuter. Penslas med ägg och strö över pärlsocker. Bakas i ugn 200 grader ca 12 minuter. Strö över choklad....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar