söndag 5 december 2010

Lingonfylld pepparkaksrulle

Vi firar andra advent med
Lingonfylld pepparkasrulle
3 ägg
1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk mald kanel
1 tsk ingefära
1 tsk kryddnejlika
2 dl vetemjöl
3 dl grädde
1 dl lingonsylt


Vispa ägg och socker pösigt tillsätt kryddorna bakpulvret och mjölet och blanda ihop försiktigt. Häll smeten på bakplåtspapper och in i ugnen på 250 grader i 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockerstrött bakplåtspapper och dra bort det gamla försiktigt. Låt svalna under duk. Vispa grädden och blanda i lingonen och bred över kakan. Rulla ihop som en rulltårta. Förpacka och lägg den i frysen. Rullen ska skäras otinad och serveras nästan direkt.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. 2 dl vetemjöl fattades i receptet det är åtgärdat. Ber om ursäkt för det och önskar lycka till !

      Radera