torsdag 16 december 2010

Pepparkaksbröd

Blev bjuden på fika före kören i torsdags hemma hos Gunnel. Det var hembakat julbröd som hennes mamma alltid gjorde till jul. Sött matbröd med pepparkakssmaker. Det har jag bakat ikväll och det luktar jul i hela huset.
6 dl socker
3 dl sirap
1,5 dl lingonsylt
2 msk kanel
2 msk ingefära
2 msk nejlika
3 tsk bikarbonat
6 dl filmjölk
6 dl mjölk
1.5 l fint rågmjöl
7.7 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl

Blanda ihop allt mjöl och kryddor och tillsätt resten. Lägges i 3 avlånga smorda brödformar eller i en smörad långpanna som efter gräddningen delas i fyra limpor. Ugn 175 grader i 1 timma och 10 minuter. Ikväll har barnen fått varma skivor med smör - inte dumt! Kan tänka mig att det kan bli riktigt gott med någon god ost eller skinka.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar