onsdag 8 maj 2013

Dillkycklinggryta

Vår familj gillar dillkött och gillar man det kommer man att älska denna kycklingrätt.
600 gram kycklinfilé i tunna skivor
8 dl kycklingbuljong
2 morötter i slantar
1 gul lök hackad
12 färska champinjoner i klyftor
1 stort knippe dill
5 vitpepparkorn
1 msk soja
2 dl grädde
2 msk vetemjöl
2 msk socker
1 tsk ättika
fräs champinjoner och lök i 2 minuter. Häll över buljongen och koka upp.
Lägg i dillstjälkarna och spara det gröna som ska hackas.
 Lägg i morot vitpepparkorn och kyckling och småputtra i 10 minuter. Ev skumma lite på ytan.
Ta upp dillstjälkarna.
Tillsätt grädden soja och red av med mjölet och koka några minuter till.
Strö över dillen och servera med ris eller potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar