torsdag 14 april 2011

Ria Wägners pannkaksrulle med köttfärs

Alltså när jag växte upp på sjuttiotalet var Ria Wägner nutidens mat-Tina. Hon lagade mat och vinkade till oss på tv. Då fanns det bara två tv kanaler och hon var matlagaren ingen annan konkurrens.  Allt som hon inspirerade min mamma till att göra kommer jag ihåg var inte så lyckat. Jag ryser fortfarande när jag tänker på när pappa och jag fick färska jordgubbar och något smaskigt gräddaktigt på......det var keso.....inte så lyckat... Men en rätt har hängt kvar sedan dess och det är fylld pannkaksrulle och den önskar sig barnen av mormor ibland. Så här kommer ett nostalgirecept:

till 4 personer
1 gul lök
400 gram blandfärs
1 msk mjöl
1 burk krossade tomater
salt o peppar
1 tsk oregano
2 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
3 dl rivna morötter
Hacka löken och fräs den glansig i margarin. Tillsätt färsen och bryn den smulig. Tillsätt resten och låt puttra i ca 10 minuter.

pannkakssmet
3 ägg
6 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt

Riven ost till gratineringen

Vispa äggen med lite av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och saltet och häll i en bakpapperklädd ugnspanna. Grädda i 225 grader i ca 25 minuter. Lägg upp pannkakan på galler och kallna. Bred färsen över pannkakakn och rulla ihop som en rulltårta och lägg på ugnsfast fat. Strö över riven ost och gratinera i ugnen tills den fått fin färg. Serveras i skivor med en god sallad.

1 kommentar: