söndag 9 januari 2011

Tacopaj och födelsedagskalas i dagarna fyra....

Julia vår numera 20 åring har blivit rejält firad På torsdagen kom ett gäng kompisar och åt pizza ( ja ja vet att jag var lat köpte mig fri.....men uppskattad....) Fredagen var släkt vänner och kompisar och på menyn stod tacopaj tortillachips salsa gräddfil och sallad och mormors hallontårta. På lördagen var det några kompisar här på glass och i eftermiddag kommer familjen Jernberg och fikar.....som sagt du är populär Julia!
Tacopaj var smidigt att förbereda och bara värma när gästerna kom här kommer mitt recept.
Tacopaj
Till pajdegen blandar du
3 dl vetemjöl och
90 gram margarin till en grynig massa och tillsätter
4 msk vatten och knådar samman till en smidig deg.
Låt vila i plast en liten stund i kylskåp innan du kavlar ut den och lägger i pajform.
Gräddas i 220 grader ca 10 min.
Fyllning: stek 500 gram nötfärs tillen grynig massa och tillsätt
en påse tacokryddor och lite vatten och låt koka samman.
Lägg i pajskalet.
hacka lök och grön paprika efter tycke och lägg över.
Ringla över creme fraiche paprika och chili några matskedar och
strö över riven ost.
Detta kan förberedas och frysas. Värm i ugn 220 grader tills osten smält och pajen är varm.
Grattis Julia 20 år yieeeheeeaaahhhh!

1 kommentar:

  1. Kan bara hålla med om att det är en populär tjej, inte konstigt när man är så go som hon....

    SvaraRadera