är jag uppfödd med. Vi tältade flera veckor på semestern och väldigt enkelt. Smöret förvarades i mattermos och lådor med lock med torr mat så att inte myrorna attackerade ex brödet. Burkskinka och kokt färskpotatis mums! Lagade mat med gasol. Kommer ihåg en gång när vi tältade, min pappa som inte tycker att man kan leva utan filmjölk så den stod under bilen i skuggan bakom däcket (sjuttiotalets kylskåp?). Sedan glömde han bort det när han körde iväg....Ni kan själva tänka explosionen av surmjölk som sedan i solen.....luktade och var överallt. Men mysigt var det. Sedan i slutet av sjuttiotalet skaffade vi husvagn. Men ledordet har alltid varit enkelt och fritt. Läste i tidningen att man idag har helt andra krav på camping. Man måste möta upp marknaden??? Va?? ....Glamping-glamorös camping med kristallkrona och ekbord i förtältet och hemmaspa och superservice? jag läser vidare ...barbequeinriktade campingplatser kryddade med expertkockar eller hundcampingar för att locka matte o husse...???..???...man vill ta steget från tältplats till modern turistindustri....Ah men lägg av!!!! Det är det som är grejen vara fri åka från plats till plats med så lite grejer som möjligt. Leva enkelt gå till toa på morgonen och höra fågelsången i nattlinne eller ja morgonrock grilla sin lunch eller koka makaroner och korv i samma gryta. Compact easy living...Vi försöker hitta en stuga någonstans på västkusten halland skåne vecka 29 men hittar inget bra (någon som har något tips mottages tacksamt) så kanske det blir husvagn igen..........men vi nöjer oss med ett bra bad i närheten........
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar