onsdag 4 maj 2011

Mexikanska enchiladas

Var på tjejmiddag igår hos goa Carina och hon bjöd på enchiladas perfekt bjudrätt om man vill förbereda innan.
8 vetetortillas
400 blandfärs
1 gul hackad lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl vatten
1/2 burk Old el Paso cheese salsa
3 tomater
Sås:
3 dl köttbuljong
2 msk tomatpuré
2 dl creme fraiche
1-2 vitlöksklyftor
salt,peppar
oregano paprikapulver
1 burk hackad grön chili
Gratinering:
Riven ost och oliver
Fräs löken mjuk och tillsätt köttfärs och bryn smulig. salta och peppra och tillsätt vatten och puttra 10 minuter. Rör ner salsan och smaka av. Koka upp buljongen tillsammans med tomatpurén och tillsätt creme fraiche pressad vitlök och hackad grön chili. Puttra ihop och krydda. Lägg ut tortillan och fördela färsen på dem och rulla igop rullen som en crepe och lägg skarven nedåt i smord ugnsform. Lägg dom brevid varandra. Hacka tomaterna och strö över. Häll över såsen och strö över ost och oliver. Gratineras i 200 grader varm ugn i 20 minuter. Serverades med en sallad av
Ruccola smulad fetaost och en dressad med olivolja vinäger salt och peppar. Och en gräddfil smaksatt med fetaost och salsa.
Tack Carina Mari-Louise och Lena för en härlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar