Hittade detta recept hos kocken Tommy Myllymäki.
Gillar hans enkla och rena smaker.
I vår familj äter vi lax minst två gånger i veckan och det gäller att variera lite.
Frusen portionslax och om man har bråttom
en påse med findus herrgårdsgrönsaker kan det bli enklare ?
4 laxbitar
salt
peppar
50 g brynt smör
1,5 dl soya
1 st lime rivna skalet samt saft
1 finhackad chili
2 msk riven ingefära
100 g vaxbönor
1 blomkålshuvud
samt 1 broccolihuvud
Lägg laxen i smord form salta och peppra. In i Ugn 200 grader ca 10 minuter.
Koka grönsakerna tills dom är mjuka. ( vi förenklade lite och tog frysta herrgårdsgrönsaker
men lägg dom i kokande varmt vatten och koka max 2 minuter)
Bryn smöret och blanda ihop smör soya chili lime och ingefära till en vinegrette.
Lägg upp grönsakerna brevid fisken och häll över vinegretten. Gott!
Fick ett kul besked att jag blivit antagen med Micke & Murre
till Hjo Slöjdmarknad i juli. Ska bli så kul!
...jag har följt mitt hjärta....och jag vågar....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar