söndag 22 december 2013

Mjölkfritt julgodis

 Chokladmandel
200 gram odense 55% mörk choklad
2 msk kokosolja från markatta
2 dl mandlar
Börja med att rosta mandlarna i en het stekpanna.
 Hacka de sedan grovt. 
Smält chokladen och kokosoljan över vattenbad. 
När det smält rör i mandeln och portionera ut i formar och ställ kallt.
Mjölkfri knäck
det tog lång tid att koka men blev jättegod.
3 dl socker
3 dl ljus sirap
3 dl iMat från oatly
2 msk mjölkfritt margarin
hackad eller flagad mandel
Rör samman alla ingredienser utom smöret i en tjockbottnad gryta. Koka upp och låt sjuda på låg värme ca 90 minuter. Prova i ett glas vatten att droppa ner lite av kolasmeten. När den formas till en kula är det dags att dra av plattan och röra i margarinet och kackad mandel. Lägg upp i knäckformar snabbt.
mumsigt blev det...........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar