måndag 6 mars 2017

Fylld färsk pasta i tomatsås med mozzarella, fänkålssallad och mandel

vi har abonnerat på en matkasse för att få lite inspiration. 
Barnen har flyttat hemifrån och tiden efter som man njöt av att bara laga enkelt 
eller inte alls började kännas tråkig. Så vi köper oss lite inspiration nu av Linas matkasse. 
Denna vegetariska rätt var överraskande god och enkel.

4 portioner
1 gul lök klyftad
2 vitlöksklyftor
1 ask coctailtomater delade (250 gram)
1 liten påse mandelspån
1 fänkål skivad tunt
Bladpersilja! mozarella
2 pkt fylld panzerottipasta mozzarella,tomat,basilika
eller  500 gram annan fylld pasta
i grönsaksbuljongtärning
2 tsk olivolja
salt,smör,svartpeppar
1 msk tomatpuré
0.5 msk vitvinsvinäger

Tomatsåsen
Hetta upp 2 tsk olivolja i en kastrull och fräs den klyftade löken i 4-5 min. Tillsätt dom delade tomaterna, 3 dl vatten, 1 msk tomatpuré, 2 pressade vitlöksklyftor , 1 tärning grönsaksbuljong, 1 krm salt och lite nymalen svartpeppar. Låt sjuda i 8 min. Rosta 50 gram mandelspån i torr stekpanna tills de fått lite färg. Lägg i en skål. 

Fänkålssallad
strimla fänkålen tunt och lägg i en skål. Tillsätt bladen från 1 förpackning bladpersilja, 0,5 msk vitvinsvinäger och 0,5 tsk salt. Vänd runt.

Pastan
Smält lite smör i en rymlig stekpanna och tillsätt pastan och 5 dl vatten. Koka kraftigt i 5 min och ta från värmen. Häll bort vattnet och blanda ner din tomatsås i pastan. toppa med riven mozzarella och rostad mandel. Servera med salladen och njut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar