onsdag 29 mars 2017

Lättrimmad torskrygg med patata bravas och syrlig mangosalsa

Vi fortsätter att prova nya recept och denna fiskrätt var en jättegod kombination. När barnen bodde hemma tyckte dom att vi var så tråkiga när vi lagade mat. Så vi provade några nya recept varje vecka och dom som vi gillade bloggade jag här för att få en receptsamling av mat vi gillade. Denna rätt är en vi sparar och ska göra fler gånger.
 Patata bravas
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
    900 g potatis kvartade 2 tomater grovt tärnade1 rödlök. Lägg allt i en rymlig ugnsform och blanda med
    1 msk paprikapulver,
    1 msk torkad oregano,
    1 msk olivolja,
    3 vitlöksklyftor (pressade)
    1 tsk salt.
    Tillaga högt upp i ugnen 20-25 min.
  2.  Rimma torsken
    strö 1 tsk salt och lite nymalen svartpeppar över 
    600 gram torskrygg. 
    Låt ligga 6-7 min,

    Mangosalsa1 schalottenlök finhackad 250gram mango i tärningar2 msk hackad dill1 lime rivet skal och saften1 msk olivolja1 krm chili flakes 1 krm saltAllt blandas ihop
    200 g pimientos de padron
                                               Hetta upp en stekpanna med lite olivolja 

    och stek på hög värme 1-2 min. 
    Smaka av med lite salt. Lägg över på ett fat.
  3. Det sista du gör är att steka torskenHäll upp vetemjöl på en tallrik. Vänd torsken i mjölet. Hetta upp 1 msk smör i den använda stekpannan och bryn fisken på
    medelvärme 1-2 min per sida, eller tills den är klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar