När barnen var små lagade jag mycket mat i lergryta för att det var smidigt och lagade sig själv i ugnen. Det är något jag uppskattar. Jag har sett på många bloggar att dom lagar i slow cooker och hittade nu en till ett rimligt pris. Jag testar mig fram och botaniserar i många recept här på nätet. I helgen testade jag denna mustiga köttgryta på min familj och ....det vart inte en smula kvar så den fick jag gärna göra igen. Jag brynte köttet innan jag lade det i grytan för det stod på många recept att smaken blir mer utvecklad då men ska såklart även prova att lägga allt i utan att steka nästa gång. Ju smidigare desto bättre...
Mustig köttgryta
6-8 portioner
250 gram färska champinjoner delas i kvartar
1+2 vitlöksklyftor finhackad
1 paket bacon i bitar
250g kryddig korv i slantar
1 kg nötstek/fransyska i bitar
250g steklök
4 morötter i slantar
4 stänger stjälkselleri i slantar
4 dl porter
1 msk skånsk senap
1 msk äppelcidervinäger
2 tsk sambal oelek
3 msk lingonsylt
2 dl vispgrädde
2 msk ljus redning
salt, peppar, oregano, persilja, timjan
1 oxbuljongtärning
Bryn korv bacon och kött i omgångar och salta peppra.
Lägg i kall gryta först alla grönsaker och toppa med köttet. Häll sedan på porter senap vinäger sambal oelek lingonsylt buljong och kryddor. Sätt på locket och sätt grytan på 8 timmar på slow
Så här långt förberedde jag och lät den stå kallt över natten. När den skulle serveras tillsatte jag redning och grädde. Om den ska serveras direkt skulle jag tillsätta redning och grädde den sista timman i cookern.
Otroligt smakrikt och mört kött vart det.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar