söndag 7 augusti 2011

tröstar oss i regnet med mumsig mjuk och kaneldoftande äppelkaka

hela familjen har varit sugna på den mumsiga kanelkakan vi gjorde för en vecka sedan här kommer en variant på den gjord i långpanna istället.......
250 gram rumsvarmt smör
3,75 dl socker
3 ägg
5 dl fil
6,75 dl vetemjöl
1,5 msk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 krm salt
Fyllning:
3 äpplen i små bitar
1, 5 dl socker + 4 msk kanel
Rör smör och socker fluffigt och tillsätt ett ägg i taget. Rör ner filen och blanda i bakpulver salt vanilj och mjöl till en jämn smet.
Lägg hälften i smord ugnsplåt och smeta ut till ett lager. Strö hälften av kanelsockret över smeten och fördela ett lager av de finhackade äpplena. Smeta över resten av smeten och strö över resten av kanelsockret.
Ugn 175 grader i ca 45 minuter
skär i rutor..........denna vart ännu godare anja!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar