söndag 18 september 2011

Italiensk låda

som ni säkert märkt så gillar jag god mat som görs smidigt här är en favorit sedan 25 år..

Italiensk låda
Koka spagetti
Koka upp såsen:
1 pkt bacgon
1 hackad gul lök
1 burk tonfisk i vatten
persilja
3 msk mjöl
2 dl grädde
 1,5 dl mjölk
1 ägg
salt och peppar
och blanda spagettin och såsen och häll i smord gratängform. Skiva tomater och lägg över och toppa med riven ost. In i ugnen 225 grader i ca 15 minuter tills den får fin färg


3 kommentarer:

  1. Det där var något nytt som jag inte testat innan...härligt med så enkla tips och så få ingredienser. Kanoners! De tackar vi för.

    SvaraRadera
  2. Mums vad gott det låter o enkelt! Hur mycket spagetti kokar du av den sorten du har på bild?

    SvaraRadera
  3. jag använde penne 500 gram. Jag brukar dubbla receptet då det är skönt att frysa in till matlådor...gott när man är lite lat någon dag
    Marie

    SvaraRadera