2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
800 g grytbitar av nöt
1 msk rapsolja
400 g krossade tomater
2 köttbuljongtärningar
1 tsk socker
1 msk rödvinsvinäger
2 tsk oregano
1 kanelstång
1 krm mald nejlika
1 dl syltlök
salt svartpeppar
Skala löken och skär den gula i bitar och finhacka vitlöken. Bryn grytbitarna i olja, tillsätt lök och vitlök och fräs med ett tag. Häll i krossade tomater och vatten så att det täcker köttet. Tillsätt därefter buljongtärningar, socker, rödvinsvinäger, oregano, lagerblad, kanelstång och mald nejlika. Koka upp och skumma av . Koka i 1-2 timmar (beroende på köttets kvalitet).Lägg i avrunnen syltlök och krydda med salt och peppar. 4. Servera grytan med kokt eller ugnsrostad potatis och haricots verts.
Skala löken och skär den gula i bitar och finhacka vitlöken. Bryn grytbitarna i olja, tillsätt lök och vitlök och fräs med ett tag. Häll i krossade tomater och vatten så att det täcker köttet. Tillsätt därefter buljongtärningar, socker, rödvinsvinäger, oregano, lagerblad, kanelstång och mald nejlika. Koka upp och skumma av . Koka i 1-2 timmar (beroende på köttets kvalitet).Lägg i avrunnen syltlök och krydda med salt och peppar. 4. Servera grytan med kokt eller ugnsrostad potatis och haricots verts.
Förrätt Tsatsiki kalamataoliver och vitlöksbröd
Jag längtar till Grekland!
Passar detta även en söndag? Ska i alla fall prova.
SvaraRaderaBesked kommer.
HH