onsdag 22 augusti 2012

vegetarisk Pasta med färsk tomatsås

 

Vår yngsta pärla hade en period som vegetarian och det tvingade oss och även berikade oss med lite ny vegetarisk mat. Här är recept där man använder färska tomater. Alltså va tokigt jag har aldrig förut tänkt att använda färska tomater i matlagning utan man köpet den konserverade tomater hela krossade...när det är så lätt att fixa själv. I synnerhet nu när tomaterna är så billiga. 
Här är en god pasta.
Koka 4 portioner pasta tagliatelle eller spagetti
1 kg tomater
1 dl bladpersilja
1/2 dl basilika
1 klyfta vitlök
salt peppar och en gnutta socker
2msk olivolja
dela grönsakerna grovt och mixa i matberedare samman. Chunky = mixa kort 
Blanda pastan med tomaterna
 
500 gram champinjoner 
steks i smör saltas och peppras
200 gram fetaost i bitar
Och en hög färskriven parmesan

Servera


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar