söndag 12 januari 2014

Ugnsbakad lax

1kg färsk laxsida
1tsk salt
3tsk citronpeppar
1,5dl färsk klippt dill
4dl Havregrädde (oatly imat)
1 Zucchini
Cooktailtomater
1 Citron
margarin att smörja formen med 

Slå på ugnen på 200°C och smörj en form med margarin och lägg ner laxen 
med skinnsidan uppåt. Strö över citronpeppar och salt.
 Låt laxen vara i ugnen i cirka 20-25minuter. 
Ta ut laxen och ta bort skinnet.
 Krydda återigen med salt, citronpeppar och dill.
 Skär zucchinin i halvmånar och lägg dom med tomaterna runtom laxen.
Häll över havregrädden.  Sätt in  i ugnen i ytterligare 15minuter till. 
Serverades med pressad potatis!
Enligt min familj var det den bästa fisk som någonsin serverats så....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar