måndag 13 januari 2014

Värmande köttfärssoppa med brödpinnar (olive garden breadstick)

Förra året hade vi lyxen att få resa till USA två gånger. Vår favoritkedja är en italiensk som heter Olive Garden. Dom bjuder alltid på soppa och breadsticks innan huvudrätten.Och dom där bröden är något som man kan föräta sig på helt fantastiska serveras dom varma med vitlökssalt på. har hittat ett recept på en amerikansk blogg som jag tyckte vart väldigt likt. Prova ni kommer inte att ångra er. Sedan har dom foodchannel som är kul att kolla på. Så olik vår matlagning. Hälsosam matlagning är något helt annat än vår definition. Men jag fastnade för "the pioneer woman" En kvinna som lagade mat på sin ranch väldigt underhållande. Kolla in henne om ni har möjlighet. Här är hennes soppa

Köttfärssoppa
500 gram nötfärs
1 hackad lök
2 klyftor hackad vitlök
1 burk krossade tomater
7 dl köttbuljong
2 paprikor grön gul eller röd hackad
2 morötter i bitar
4 potatisar i bitar
1 msk tomatpuré
1 tsk oregano
0,5 tsk chilipulver
svartpeppar och salt 
Stek köttfärs och löken på svag värme i en stor gryta så att den finfördelar sig. Tillsätt resten och koka upp. Koka sedan sakta i ca 20 minuter och smaka av med salt och peppar.

Olive garden breadsticks
2,5 dl fingervarmt vatten
1/4 pkt jäst
2 msk socker
3 msk smält smör
1 tsk salt
7,5 dl vetemjöl
penslas när dom är varma med smält smör och pudra vitlökssalt över

Blanda jäst och vatten och tillsätt resten och arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa ca 30 minuter och stjälp upp på mjölat bord. Dra degen lätt så den blir avlån och dela i 12 bitar. Dra i dom och vrid ett varv och lägg på plåt. Låt jäsa en gång till under handduk. Gräddas ca 12 minuter i 200 grader ugn. Pensla med smör och strö över vitlöksaltet. Serveras varma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar