onsdag 1 januari 2014

Parmesanbakad fläskfilé med Potatisterrine

 Gott Nytt År !
I år var det våran tur att ha nyårsmiddagen och detta serverades till varmrätt. 
Köttet
700 gr putsad fläskfilé skäres i 3 cm tjocka skivor.
Platta dom lätt med handen och stek dom några minuter i smör 
på varje sida salta och peppra. Lägg dom i smord form.
Parmesanröran
10 färska champinjoner i små tärningar
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
smör salt peppar
0,5 dl creme fraiche
1 ägg
1 dl riven parmesanost
0,5 dl hackad bladpersilja
Stek champinjonerna och löken mjuka krydda men var försiktig med saltet 
då osten är väldigt salt. Låt svalna lite och rör ner resten till en röra. 
(röran kan man förbereda dagen innan)
 bred den över köttet och ugnsgratinera i 200 grader i ca 10-15 minuter.

Potatisterrine
800 gram skalad och tunt skivad potatis
4 fint hackade scharlottenlökar
2 finhackade vitlöksklyftor
75 gram smör
2 msk hackad färsk timjan
salt svartpeppar
Smält smöret och stek löken blank. tillsätt timjan och vänd ner potatis och krydda. 
Lägg potatisen i en bakpappersklädd av lång form ca 1,5 liter och platta till.
 Bakas i ugn 200 grader ca 50 minuter. Svalna och lägg ett bakplåtspapper 
över och lägg ytterligare en form med tyngd. Detta ska stå kallt över natt.  
När den ska serveras skär den i portionsbitar och baka i 200 grader
 i ca 20 minuter tills den är varm.
 Här spelas det Med andra ord och vilka vann ?
GIRLPOWER

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar