söndag 5 februari 2012

sjömansbiff i lergryta med rödbetssalsa

kallt ute och en dunderförkylning tillbringades söndagen i lugnt tempo. Därför valde jag att laga något som praktiskt lagar sig självt.
Sjömansbiff i lergryta
Lägg din lergryta i blöt minst 20 minuter.
600 gram fransyska i tunna skivor som jag strimlade
3 skivade gula lökar
10-12 potatisar i skivor
4 dl vätska (jag tog 33 cl mörk öl resten vatten)
1 köttbuljongtärning 
Stek köttet och salta och peppra. Stek löken mjuk och salta och peppra. Lägg ett lager potatis i botten på lergrytan och fortsätt med lök och kött. Nytt lager potatis kött och lök och avsluta med potatis. Värm vattnet och smula i buljongtärningen och häll över och avsluta med ölen. Sätt på locket och ställ in i kall ugn och dra på 200 grader. När ugnen är uppe i 200 grader så ska grytan stå inne i 1,5 timma.
Murres Rödbetssalsa
2 dl hackade rödbetor
0.5 dl hackad gul lök
1 dl hackat äpple
0,5 dl inlagd gurka
salt och peppar 
blandas ihop
........................mums!......................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar