torsdag 9 februari 2012

Murres kycklinggryta

..med salt och peppar kommer man långt ..och lite kycklingbuljong och.....
men i allafall vi har snöat in på currypasta orientaliska kryddor kokosmjölk mm så det var befriande med en vanlig gryta idag med....salt och peppar....
500 gram kycklingfilé i strimlor
1 pkt bacon i strimlor
15 färska champinjoner i klyftor
1 gul lök hackad
1 stor grön paprika i bitar
1 buljongtärning
1 msk soja
 3 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
Stek champinjoner lök och paprika mjuka i lite smör och salta och peppra. Lägg upp på fat så länge. Stek bacon och kyckling salta och peppra tills det får lite färg och lägg tillbaka grönsakerna igen. Smula över buljongtärningen och tillsätt soja och vatten så det knappt täcker och låt småkoka 15 minuter. Tillsätt grädde och koka ytterligare 5 minuter. Red av om du tycker såsen är för tunn. Serverades till basmatisris..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar