måndag 13 februari 2012

Vetebullar med krämfyllning

 gjorde några som hjärtan till ...alla hjärtans dag
och några knutar och runda bullar med fyllning
.....så nu kan ni få något till kaffet 
om ni kommer på besök ...
Vetedeg:
150 gram margarin
5 dl mjölk
50 gram jäst
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 tsk stött kardemumma
850 gram ca 1,4 lit vetemjöl
Fyllning:
75 gram smör
100 gram philadelfiaost
1,5 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
vetedegen görs som vanligt smält smör och häll i mjölk tills det är fingervarmt. Smula jästen och rör ut med lite av degvätskan tillsätt kardemumma socker salt och resten av degvätskan och arbeta in mjölet. Arbeta degen i minst 5 minuter i maskin eller10 minuter för hand. Låt vila och jäsa i ca 30 minuter. Rör samman fyllningen till en smet. För hjärtan så kavla ut degen ca 2 cm tjock och ta ut hjärtan med pepparkaksmått. Låt jäsa i 30 minuter och gör sedan ett hål mitt i bullen och lägg 1 tsk fyllning/bulle pensla och strö på pärlsocker. (Knutarna: kavla ut degen till en rektangel och smöra på fyllningen. Vik ihop degen i treslag och skär remsor och vira till knut.) Ugnsbakas i 225 grader ca 5-10 minuter tills dom får en fin färg.
 Söndagen bjöd på ett fantastiskt väder takdropp och värmande solsken
....nu finns det hopp igen !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar