Vi grillade tillsammans hemma hos en arbetskamrat.
Förrätt en helt underbar gubbröra och sedan gjorde hon
denna goda potatis som ett tillbehör till det grillade köttet. .
Örtpotatis
Koka potatis helst färsk
ta 2 nävar av dina favoritkryddor färska
(vi hade rosmarin persilja oregano och timjan)
1 dl olja
och smaka av med salt
Koka potatisen och dela den lite. Mixa örter och olja och smaka av med salt.
Det behövs vara rejält salt för att smaka när du blandar det med den ljumna potatisen.
Den här marängtårtan vart pricken över i.
Jag gillar att man kan baka marängen innan
och montera tårtan precis innan man ska äta den.
Mari-louises Marängtårta
Maräng:
4 äggvitor
0,5 tsk citronjuice
3 dl strösocker
2 tsk maizena
5 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar eller 2 dl hallon
25 gram finriven vitchoklad
Marängen: sätt ugnen på 180 grader. Vispa vitorna och citronen till ett skum. Tillsätt sockret lite i omgångar och vispa den styv och glansig. Sikta i maizenan och rör försiktigt i den. Bred ut den till en rundel på bakplåtspapper. Sätt in den i ugnen och sänk genast till 150 grader. Gräddas tills marängen spricker i kanterna ca 75 minuter. Den här kan göras dagar innan. Vid serveringen vispa grädde och bred över marängen. Lägg dit frukt och choklad och njut som vi gjorde......
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar