tisdag 22 maj 2012

Äpple och blåbärspaj gästbloggat av Alice och Josefine

Äpple / blåbär paj
Detta är en dubbel sats eftersom vi i vår familj är galna i pajdeg!

Lägg ett lager pajdeg i botten och sedan strö resten över ( det gör den tvålagrig)
pajdeg:
250 g smör eller margarin
6 dl vetemjöl
2dl socker
fruktlager:
3-4 dl skivat eller tärnat äpple
Strö lite blåbär över kanske två dl
kanel och socker till äpplet
Gör så här:
Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjöl och sockerblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i skivat eller tärnat äpple, strö över kanel och sockra lite lätt. Fördela sedan smuldegen över äppelbitarna och grädda i cirka 20 minuter tills pajen fått fin färg.
Serveras med massor av vaniljsås



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar