onsdag 27 april 2011

Wook med fläskkött

vad gör man om man vill laga något gott med mycket grönsaker? Vi brukar ugnsrosta med goda kryddor eller wooka. Idag var en wookdag helt enkelt......en del jobb när man använder färska grönsaker men dubbelt så gott som den färdiga påsen från frysen (som också naturligtvis är ok...)
450 gram fläskkött i strimlor (idag använde vi schnitzel)
2 msk olja
2 gula lökar i strimlor
1 röd paprika i bitar
1 färsk broccoli i bitar
5 morötter i smala skivor
10 rädisor i kvartar
300 gram äggnudlar
1 burk kokosmjölk
1-2 tsk röd currypasta
3 msk sojasås
3 msk mango chutney
Stek köttet hett i olja salta och peppra, lägg i grönsakerna och wooka runt tills dom blir glansiga ca 3-4 min. Häll på kokosmjölken och kryddorna och puttra ihop några minuter. Tillsätt dom kokta nudlarna och blanda ihop. Servera. Perfekt att frysa om det blir något över.
Vi var och köpte en ring till mig för att fira våran 20 åriga bröllopsdag på lunchen. Nu är det inte många veckor tills vi åker Micke och jag till Grekland ska bli så kul.

2 kommentarer:

  1. Veronica Näsström28 april 2011 kl. 16:32

    Vilka romantiker ni är..härligt. Men firade ni den 20-åriga bröllopsdagen på lunchen? :-)) Närå..
    Å vem i familjen är det som inte gillar räkor. Såg en läcker bild på goda räkmackor men det var en som det bara var majonäs på.
    Love this blogg/ Kramen/ Veronica

    SvaraRadera
  2. nej vi firar den i grekland haha. Micke är romantisk i smyg.....Alice tycker inte om räkor så det är ingen som blir mobbad i vår familj. /och jag gillar dig Veronica kram Marie

    SvaraRadera