lördag 2 april 2011

Chateau Grand Cru 2011Visst ser jag ut som värsta vinkännaren i nya brillorna?
 

Micke Martin och Ann-sofie utanför Örebro slott
 
Fredagens nöje - Chateau Grand Cru 2011 på Örebro Slott.  Alltså vinprovning av undertecknad som väljer vin efter fin flaska eller hörsägen...men livet är för kort för att inte upptäcka livets goda eller hur? Jättetrevligt men stundtals fick man brotta sig fram och för en novis var det svårt att veta vad man skulle prova. Det var skillnaden mellan dom olika vinhusen. Dom som var duktiga frågade och berättade så man vart sugen att prova just deras viner. Några typ Lanson som hade champagne visade lite intresse och svarade knapt på frågan vad som var skillnaden på vit och rosa champagen...Färgen blev svaret?? En del provade och spottade ut vinet och sköljde med vatten mellan varje provning.....det gjorde inte vi vilket gjorde mig lite lomhörd på slutet....dom sa att jag talade högt? moi? Här är mina favoriter:


Serveras vid 16-18°C till grillade rätter av fläsk-, lamm- eller nötkött. Smak
Fruktig, rökig smak med inslag av fat, mörka bär, tobak, lakrits och vanilj.  Kostar 87 kr art.nr 7451

Serveras vid 16-18°C till rätter av fläsk- eller lammkött. Smak
Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, skogsbär och lakrits. art.nr 2686 84:-

frisk och elegant chablis serveras till ostron och mollusker till lättare fiskrätter vi hoppar över mollusker ? och ostron och går på fisk och sällskapsvin. Beställningssortimentet art.nr 74319 ....139:-
denna provsmakade vi tre gånger haha! Serveras vid 4-6°C som sällskapsvin eller till inte alltför söta desserter. Smak
Halvtorr, mycket fruktig smak med karaktär av jordgubbar, solvarma. Eller mormors rårörda jordgubbsaft. Denna smakar sommar och den längtar jag efter nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar