fredag 29 juli 2011

Alice bakar bagels!

 Det är mycket som kan hända om man är lite uttråkad och sitter och kollar på Leila bakar en eftermiddag.  Man är liksom sugen på något gott......denna gång vart Alice sugen på Bagels så lätt och smidigt......???? (efter några timmar sa Herr Backa jävla Leila och lite mer smått och gott.......han som inte ens ville baka.....offerkoftan satt som en smäck eller hur Micke?)
 ......det tog lite tid ett antal timmar..........men dom goda mackorna vi vart bjudna på med härligt te sent på kvällen .....var helt klart värt väntan.........Tack Alice dom var jättegoda!
AMERIKANSKA BAGELS
25 gram jäst
5 dl ljummet vatten
2,5 tsk salt
2 msk flytande honung
13,5 dl vetemjöl special
vatten till kokning

Pensling och garnering
1 uppvispad äggvita
1 dl solrosfrön, linfrön,sesamfrön eller blå vallmofrön

Smula ner jästen och lös upp den med vatten salt och honung i en assistent eller matberedare och tillsätt lite mjöl i taget. Arbeta degen ca 5 minuter i maskin. Den ska vara ganska stum och hård. Låt jäsa till dubbel storlek i ca 60 minuter.. Stjälp upp degenm och dela den i 12 bitar. Forma varje bit till en rund bulle och tryck hå med pekfingret i mitten och snurra degbiten så hålet blir större. Lägg den sedan under bakduk och jäs ytterligare 45 minuter. Glöm inte att mjöla ytan ordentligt där du lägger dom för dom är omöjliga annars att få loss från bakplåtspappret.....) Koka upp vatten i en stor kastrull. Sätt ugnen på 175 grader. Koka degringarna i vattnet några i taget ca 2-3 minuter på varje sida och ta upp dom med hålslev och lägg på kökshandduk att torka av. Lägg dem sedan på plåt och pensla med äggvita och strö över valfria frön och grädda i ugnen gyllene ca 20-25 minuter. Tips! dom är klara när dom fått lite färg underst.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar