tisdag 2 augusti 2011

Kreolsk fläskfilégryta

8 personer
600 gram fläskfilé
3 chorizokorvar
1 röd paprika
150 gram svarta oliver
100 gram syltlök
1 dl hackad gurka
1 msk vetemjöl
3 dl matlagningsgrädde
2 msk kalvfond
2 dlvatten
3 msk mejram
salt och svartpeppar
ris
skär filéen i strimlor och korven i skivor och strimla paprikan tunt. Hetta upp en gjutjärnsgryta (elelr annan) med smör ochh stek filéen tills den får färg tillsätt korven och stek ytterligare några minuter tillsätt paprikan mejram salt och peppar och strö över mjölet och rör om så att det fördelas. Tillsätt mjöl och grädde och koka upp. Tillsätt gurka syltlök och oliver och puttra ca 10-15 minuter. Serveras till ris. Detta recept är bland det godaste vi ätit på länge den kommer att bjudas på i framtiden....kan bli en mabye till höstens middag med goda vänner.

4 kommentarer:

  1. Det receptet tackar vi för......Låter ju jätte gott! Har redan printat ut.... ;o)

    SvaraRadera
  2. Glömde fråga ang receptet. Vad är det för sort av gurka som ska vara hackad?

    SvaraRadera
  3. jag tog bostongurka blev kanon.....

    SvaraRadera