fredag 4 november 2011

Choklad och havrerutor

200 gram rumsvarmt smör
1,5 dl socker
8 dl havregryn
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
garnering 75 gram mörk choklad
Rör smör och socker smidigt tillsätt kryddor och bakpulver och sedan mjölet. Sist havregrynen till en smulig massa. Strö ut smulorna på bakplåtspapper 30 x 40 cm. Tryck till smulorna lite och grädda i  200 graders ugn i 15 minuter. Under tiden hackar du chokladen i bitar. När du tar ut plåten strör du över chokladen och delar i 24 rutor medans kakan är varm. Ska du göra en hel ugnsplåt får du dubbla receptet och öka bakningstiden till 20 minuter. Kryddorna gjorde denna havrekaka supergod.

Tråkigt att vara sjuk och familjen har mysdag i Karlstad med shopping och bio ...synd om mig......men denna kaka med gott kaffe till gjorde mitt eftermiddagsfika god iallafall......alltså jag är förkyld med feber så ingen fara men......jag gillar inte att vara sjuk.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar