torsdag 24 november 2011

Klassisk Pannbiff det är gött dä....

..vi har ju provat en hel del ny mat. Färsen kryddas med olika kryddor, fetaost, soltorkade tomater mm och i vår iver att hitta nya smaker glömmer man det enkla klassiska. Salt & vitpeppar så enkelt så gott. Herr backa bjöd på Pannbiff med mycket stekt lök kokt potatis haricots verts och hemlagad lingonsylt. Det var tortyr att sitta i matoset och vänta.....

Klassisk Pannbiff med lök
500 gram nötfärs el blandfärs
0,75 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
 1 krm vitpeppar
1 tsk salt
Häll mjölken över ströbrödet och låt svälla i 5 minuter. Blanda ihop allt till en smet krydda och forma till biffar. Stek i smör på båda sidorna tills dom är genomstekta.
Skiva lök (vi är tokiga i lök så vi har minst 3 st skivade lökar)
stek på svag värme i smör salta och peppra och häll lite vatten över så att den kan puttra mjuk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar