måndag 31 oktober 2011

God Curryfisk

hittade ett recept från Melker Andersson som vi var tvugna att prova och såsen var fantastisk god ja hela fiskrätten. Det enda felet var att jag köpt en mini vitt vinflaska och det hade varit helt fantastiskt med ett glas vin till denna rätt en helt vanlig måndag...det misstaget görs inte om...

600 gram vit fisk
1 tsk smör
salt peppar
1 äpple strimlat
Currysås:
2 st gula finhackade lökar
1 msk smör
2 tsk curry
1 dl vitt vin
1 dl öl
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 msk äppelcidervinäger
salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form och lägg i fisken salta peppra. Ugnsbaka fisken i 10 minuter spara fiskfonden som blir till såsen. Fräs löken i smöret utan att den tar färg och pudra över curryn och stek ytterligare 1 minut. Tillsätt övriga ingredienser förutom äpplet samt fiskfonden. Koka ihop och mixa med stavmixer. Häll såsen över fisken och toppa med det strimlade äpplet. Servera pressad potatis till .....och ett glas vitt vin........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar