tisdag 4 oktober 2011

Mormors kanelbullar

50 g jäst
125 g smör
5 dl standardmjölk
½ tsk salt
1 dl strösocker
Ca 850 g (14–15 dl) vetemjöl
Fyllning: smör strösocker kanel
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37°C. Häll det över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt salt och socker och nästan allt mjöl men spar lite till utbakningen. Arbeta degen smidig och låt jäsa under bakduk ca 30 min. Tag upp degen och lägg den på ett mjölat underlag och knåda den smidig. Skär degen i två delar och kavla till en ½ cm tjock platta.
 Bred på ett tunnt lager smör och strö över ett tunnt jämt lager med socker och pudra över kanel , rulla ihop och skär varje rulle till 24 bitar som läggs i bullformar. Jäs under bakduk 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö  över pärlsocker. Grädda bullarna 8–10 min i 250°C.
Så här goda bullar vart vi bjudna på av min fina mamma!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar