400 gram köttfärs
1.5 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
1/2 dl ströbröd
4-5 dl mjölk
1/2 vitkålshuvud
margarin och lite sirap till stekningen
Sätt på ugnen 175 grader
Skär kålen i små bitar eller strimlor. Bryn den i fett samt sirap i en stekpanna.
Låt den steka så den blir lite mjuk.Blanda ströbröd och mjölk som får stå en stund för att svälla. Blanda köttfärsen, först med salt och peppar. Blanda i ströbrödet och mjölken.
Arbeta färsen tills allt är väl blandat.
Varva kål och färs i en ganska stor ugnssäker form eller gryta.
Börja och sluta med kål.
Grädda i mitten av ugnen 45-60 minuter.
Om kålpuddingen verkar bli torr kan man späda med lite vatten eller buljong.
Serveras med kokt potatis och morfars lingonsylt.
....det är vardagslyx det....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar