lördag 30 oktober 2010

Pulled Pork blir det ikväll!

Själva namnet låter väl inte så gott dragen gris men det kommer att bli smarrigt.
Nu i ugnen och det doftar lovande....

Detta behövs:
1,5 kilo karré, bog eller skinkstek
Till marinaden:
0,5 dl olivolja
0,5 dl ketshup
1 msk rödvinsvinäger
2 msk råsocker
1 msk harissapasta ( en chilipasta som jag bytte mot sambal oelek)
2 vitlökar hackade
1 tsk spiskummin
1 msk nymalen svartpeppar
1 msk tony´s krydda (en sorts grillkrydda som jag tog istället)
salt
Rör ihop och marinera köttet över natten
Sätt på ugnen på 125 grader och lägg köttet i ugnsfast form med lock och stek i ugnen 5-6 timmar. Vänd köttet någongång och se till att det inte blir för torrt då pyttsar lite vatten i bara. Låt köttet svalna och sedan drar du isär det möra köttet.
Jag kommer att servera det i varma tortilla med sallad tomat rödlök och en youghurtdressing med vitlök.........need I say moore?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar