onsdag 29 december 2010

Gott Nytt År!

Här kommer en liten återblick på vårt år 2010

Vintern var kall och snörik och det kändes som om våren aldrig skulle komma mer.

Ändå åkte vi till Trysil på sportlovet fast vi var lite trötta på vintern. Vi fick skjuta upp resan en dag då det var ett snöoväder med klass 2 varning. Men på söndagen kom vi iallafall iväg. På måndagen när vi vaknade var det kallt -20 grader men vi tog på oss och promenerade ner till liftarna för att kolla läget. Någon sa att det mätts - 40 grader på toppen vid fjellexpressen. Då satsade vi på after ski direkt. En irish coffe kl 11 inte dumt. Resten av veckan var skön skidåkning iallafall med våra vänner i familjen Jernberg.
Mars och April gick i renoveringens tecken. Garageporten och samtliga fönster byttes ut på huset. Nu blev huset mer helt och tidsenligt. Just här är vi ganska trötta på hantverkare.

Martin och hans älskling Gun i Backa som firade denna jubilar i April.
4 maj föddes barnens nya tremänning Thea - som är en jätteduktig bloggare dessutom.
Alice konfirmerades i maj. Här med hennes faddrar Ulrika och Peter.
Juni var Julias månad. Bal och student!.....mycket fest blev det.......
Juni var också fasadens månad. Vi rengjorde fasaden och byggde ställning skrapade och målade....ja Micke var med en liten stund innan han slog knäskålen ur led. Smärtsamt åktur i ambulans och operation.(.....ja vissa gör vad som helst för att slippa....) Familjen Hansen-Läth och mina föräldrar ryckte ut och hjälpte oss på ett fantastiskt sätt. Jag upplevde några utanför kroppen upplevelser då jag upptäckte att jag var hiskeligt höjdrädd. En liten fönsterplåt 7 meter upp blev plötsligt min bästis. Även min naprapat Kajsa blev en god vän som fick hjälpa mig ett antal gånger då jag spännt mig så att hela höften stelnat till som hos en nittioårig tant. Vi lyckades iallafall att måla två sidor på huset. Och om det ska vara rättvist så kommer 2011 bli Mickes målningsår....eller hur?
Michael vart antagen till en målarkurs i Hjo i expressionistiskt måleri. Och lyckades med en hyrd cykel ta sig fram trots sin knäskada. Kursen visade sig vara en av livets höjdpunkter. Här ett självporträtt.
Semestern tillbringades till stora delar hemma på Backastrand. Lata dagar med sol och bad, fika med vänner och bara ta dagens som den kom. Micke arrangerade en liten tripp till Motala och ett gulligt pensionat till ett fantastiskt pris som visade sig vara ett ombyggt utedass. Att det spöregnade var nog en bidragande orsak till att vi skrattar gott åt researrangören....kanske får han en ny chans.
2010 var Busans frihetsår. Sällan har hon rymt så många gånger och länge trodde vi att hon skulle få tillökning men det ordnade sig.

Alice och jag flög till Side Turkiet på egen semester.
Vi hade jättekul tillsammans på denna stekheta semester.
8 augusti blev vi inviterade till Gert Cedergrens bröllop i Stora Mellösa. Gert är en barndomskamrat som flyttat till tyskland. Så det var extra kul att få träffa hans fru Odette och barn Rebecka och Emelie.
I september kom Bob och Georgiann Stenerson för en kort visit. Vi hann med en tur i västergötland och Ekelunds väveri som är populärt i Minnesota. Filipstads marknad Örebro slott och såklart lingonplockning. Sylten fraktades sedan hem till USA.
Jag började sjunga i projektkören och det har varit så kul! ME LIKE !!!
Snön kom för att stanna den 10 november och denna vinter är minst lika snörik och kall.
Jag har lyckats ändra livstil och tappat 20 kg - mat motion och ändrade tankebanor är ett vinnande recept för mig iallafall. Sedan har jag kryddat livet med roliga aktiviteter och vänner. Jag mår just nu jättebra. Ibland måste man bara bestämma sig. Michael har också gjort många bra livstilsändringar och vårt motto för 2011 är:
Gör det du tycker om eller tyck om det du gör!
Ett riktigt Gott Nytt År önskar vi alla er!

6 kommentarer:

 1. Hej
  Härligt att läsa..önskar er också ett gott nytt 2011
  Hälsningar Katarina Granberg

  SvaraRadera
 2. Gott Nytt År! från familjen Falkeman-Brink

  SvaraRadera
 3. Gott Nytt År önskar vi Er alla

  SvaraRadera
 4. Så inspirerande och varm läsning - har aldrig läst andras bloggar men din fastnar. Ha ett underbart 2011 önskar jag!
  Gunilla Östman

  SvaraRadera
 5. Ett gott 2010 förutom eran jobbiga renovering o Micke´s skada..... Gott Nytt År.
  Och det kan inte sägas för många gånger du är bäst helt enkelt, en riktig kämpe.
  Kramar i massor

  SvaraRadera