måndag 21 mars 2011

Lufsa en öländsk råraksugnspannkaka

Herr Backa bjöd på Lufsa med morfars lingon och vitkålssallad. 
Receptet har vi hittat på kryddburken.se en matblogg som bjuder på massor av inspiration.
8 medelstora potatisar finrivna
2 gula lökar finrivna
3 dl grädde (vi tog mjölk)
2 dl vetemjöl
1 ägg
1 msk salt
500 gram rimmat fläsk ( vi tog bacon)
Rör ihop allt utom fläsket. Smaka av, det ska smaka salt om smeten så är det bra. Konsistensen ska vara lös men inte rinnande. Smörj en ugnsform och bröa med lite mjöl. Häll i smeten och lägg fläsket/bacon  i bitar och lägg på smeten. Tryck ner lite i smeten. Gräddas i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 1 timma. Gör ett stickprov med vanlig bordskniv är den kladdig och rinnig behöver den stå lite till. Är kniven kladdig men konsistensen är fast är den klar. Vila i en kvart under aluminiumfolie innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar