lördag 25 juni 2011

Midsommarafton!

 Efter traditionell sillunch hos mina föräldrar firades midsommaraftonen vid hembygdsgården.
Dessa söta tjejer träffade vi där...men jag fick inte vara med och dansa....
 kvällen grillades det....
Kall sås
1 mogen avokado
100 gram fetaost
1 tsk citronsaft
2 dl naturell turkisk youghurt
svartpeppar
mosa avokadon och fetaosten och blanda ihop med youghurten, peppra låt stå i kylskåpet en stund.

 Rostad färskpotatis
3 röda paprikor i stora bitar
1200 gram färskpotatis i jämnstora bitar
2 hackade vitlöksklyftor
1,5 msk rökt paprika
svartpeppar
1 tsk chiliflingor
flingsalt
6 msk rapsolja
Blanda kryddor vitlök med oljan och vänd ner potatisen och parikan. Lägg på ugnsplåt och strö flingsalt över. In i ugnen 225 grader i ca 40 minuter eller tills potatisen är mjuk
Köpte supergod surdegsbaguette med rosmarin och flingsalt på Bagarns Brödbod.
 Murres jordgubbspaj
gör shortbread deg
1,5 dl lemon curd
3 dl vispad grädde
1 liter jordgubbar
Gör degen och tryck ut i botten på en pajform och baka i ugnen enligt receptet. Låt kallna. Bred lemon curden på pajbotten och täck med vispgrädde. Lägg jordgubbarna på och vips en mumsig efterrätt. Mätta vart vi  kan jag säga.....
 Midsommardagen fortsatte målningen av huset.
Micke skissade av mig vart likt vad tycker ni?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar